Arbetet vid Mariakapellet i Kvarnarp

Vi hoppas att man ska tycka att det är spännande att få arbeta på en helt ny förskola. Det är en ganska liten verksamhet som vi tror ska vara tilltalande. Vi hoppas att det finns många intresserade, säger Josefin Lindström, församlingsherde.

I annonsen står det att de eftersöker en person som har erfarenhet av ledning och utveckling av pedagogiskt arbete. Förskolechefen kommer att ha ansvar för personal, budget och verksamheten. Arbetet kommer att vara uppdelat på cirka 30 procent administrativt och 70 procent i barngrupper.

Tanken är att det ska vara den uppdelningen. Men den första tiden innan förskolan öppnar kommer det bara att bli administrativt, säger Lindström.

Förskolechefen ska kunna tillträda sin tjänst under våren. Arbetslaget som ska bestå av fem förskollärare, en kokerska och en lokalvårdare ska rekryteras tillsammans med förskolechefen.

Förskolan kommer att ha två avdelningar med totalt 30 platser och drivs med en kyrklig profil och naturinriktning. Personen som söker tjänsten ska vara medlem i Svenska kyrkan.

Ansökan till tjänsten ska vara inlämnad senast den 3 december.

LÄS MER: Här tar de spadtag för ny förskola

LÄS MER: Arbetet har dragit igång vid kapellet