Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Framgångsfrallan igång för hösten

Eksjös företagare träffas med jämna mellanrum för att inspireras av varandra, men också för att få en uppdatering om vad som är på gång i Eksjö handel.

I februari startade näringslivsträffarna som går under namnet Framgångsfrallan. Fyra träffar har genomförts och deltagarantalet har ökat varje gång.

Handelsnätverket Eksjö.nu samlar handlare, tjänsteföretag och andra intressenter som får äta frukost med sina företagarkollegor. Deltagarna arbetar mot samma mål, att få besökare till kommunen.

– Vi vill att företagarna ska känna att dessa träffar ger någonting positivt till sina verksamheter och utmaningar, säger Jennie Heimdal, näringslivsutvecklare.

Jennie Heimdal informerar om vad som är aktuellt i kommunen och näringslivsbolaget. Per Nelzén, ordförande i Eksjö handel berättar om vad som är på gång i handeln. Resterande handelsföretag har möjlighet att lyfta sina åsikter om man vill göra någon ändring eller vidareutveckling.

Det finns ett tätt samarbete mellan Jennie Heimdal, Eksjö handel och de andra handlarna för att hitta inspiration, engagemang och aktivitetsutveckling. En idégrupp har bland annat bildats och gruppen arbetar med nya idéer för handelns bästa.

– Det arbetas regelbundet med etableringsfrågor, men vi måste också ta hand om de unika företagen vi redan har. Vi vill att det ska gå bra för företagen och att alla ska få förutsättningar att nå framgång och att de känner ett bra näringslivsklimat omkring sig, säger Jennie Heimdal.

Tidigare i veckan hölls höstens första möte i framgångsfrallan. Då var Eksjös nya affärsutvecklare och två nya företagare på plats.