Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från allsvenskan till bandy–VM

Fyra spelare från Höglandet får chansen att gräva guld i Ryssland. VBK–trion Albin Renholm, Jonathan Svensson och Gustav Wallin samt Nässjö IF:s Linus Jönsson är alla uttagna i P19–landslagets VM–trupp.

I slutet av januari avgörs bandy–VM för 19–åringar i ryska Krasnojarsk. Under helgen tog förbundskaptenen Mattias Rehnholm ut sina 16 spelare som ska försvara Sveriges färger i turneringen.

Såväl Vetlanda BK som Nässjö IF och till viss del även Tranås Bois finns representerat i truppen.

VBK–trion Albin Renholm, Jonathan Svensson och Gustav Wallin är tre av namnen som förbundskaptenen plockat ut. Även Nässjö IF:s Linus Jönsson finns med bland spelarna som får åka till Ryssland.

Jönsson är en av få spelare från bandyallsvenskan som lyckats slå sig in i den svenska truppen. Även Gustav Wallin kan räknas in i det sammanhanget då han spenderat delar av säsongen med moderklubben Tranås Bois.

Ytterligare en allsvensk spelare i VM–truppen är Åby/Tjuredas Linus Toresson som även spelar i Vetlandas juniorlag.

Sverige åker till Ryssland med målsättningen att vinna guld.

– Det kommer bli en fantastisk upplevelse i den nybyggda arenan i Krasnojarsk. Grabbarna kommer att få vara med om något väldigt häftigt, säger Mattias Rehnholm till svenskbandy.se.

Ryssland är regerande mästare.

– Målsättningen är att ta VM-guld i Ryssland, vi har en väldigt bra trupp. Men det är små marginaler som avgör och mycket som påverkar i slutändan. Inte minst resan, en ny miljö och saker runtomkring, säger Mattias.