Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FU-ledaren om försvunna Nathalie: ”Vi jobbar med två olika spår”

 
Försvunna Nathalie i Eksjö
Visa alla artiklar

Polisen vädjar fortsatt om tips och iakttagelser från allmänheten gällande Nathalies försvinnande. – Vi jobbar med två olika spår, dels om försvunnen person och dels om människorov, säger Maria Wiberg, förundersökningsledare vid Eksjöpolisen. Tidigt på onsdagsmorgonen samlades Missing people för att fortsätta skallgången.

Sökandet efter 21-åriga Nathalie trappades upp ytterligare under tisdagen. Omkring hundra soldater och officerare från Ing 2 och hemvärnet kallades in i sökandet samtidigt som Missing people och polisen fortsatte med sina insatser.

Under tisdagen uppgav polisen vidare att en förundersökning gällande människorov inletts.

– Det är mest för att öppna upp för att kunna använda tvångsåtgärder, säger Maria Wiberg, förundersökningsledare.

Två personer togs in till förhör, men släpptes senare under tisdagen. Ingen av dem ska vara misstänkt för det rubricerade brottet.

Varför togs dessa personer in till förhör?

– Vi vill höra personer som kan tänkas ha upplysningar eller information i ärendet, säger Maria Wiberg.

Är det aktuellt att ta in fler personer till förhör?

– Det hörs folk hela tiden. Vi tar tacksamt emot uppgifter om det är någon som har sett någonting som har med försvinnandet att göra, säger Maria Wiberg.

Finns det någon brottsmisstänkt i fallet i nuläget?

– Nej.

Under tisdagen har sökandet koncentrerats till Eksjö, Nässjö, Ormaryd och Stensjön. Enligt polisen har signaler från Nathalies mobiltelefon kunnat registreras under lördagen och söndagen i närheten av en mobilmast i Ormaryd.

Maria Wiberg ville i nuläget inte uppge om det pågår sökande i andra delar av landet. Inte heller om det kunnat fastslås att Nathalie gått på lokaltåget mellan Eksjö och Nässjö.

Det mesta talar för att Nathalie inte gick på tåget till Malmö, dit hon skulle ha åkt för att besöka sin bror.

Det finns olika uppgifter om Nathalie hade kontakt med sin bror via sms eller telefon vid 12.00-tiden på lördagen. Vad är den rätta uppgiften?

– Det kan jag inte kommentera av utredningstekniska skäl, säger Maria Wiberg.