Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullspäckad Eksjöhelg – Blåljusdagen och Barnens lördag

Det blir en fullspäckad familjelördag med bland annat traditionella ankracet, aktiviteter för de minsta med hoppborgar och ponnyridning samt ett tillfälle att möta din kommun. Barnens lördag, Blåljusdagen och Möt din kommun står på programmet.

Det är sjätte året i rad kommunen bjuder in intresserade att få information om kommunala verksamheterna. Det är Eksjö kommun tillsammans med bolagen Eksjö energi och Eksjöbostäder som står som värdar. Politiker från flera partier kommer att finnas på plats, både vid Hotellträdgården och vid Stora torget för att diskutera aktuella frågor, EU-valet och kommunens framtid.

Frivilliga Automobilskåren är med och visar upp sin verksamhet och fordon och bjuder tillsammans med Eksjö kommun besökarna på korv med dryck. Region Jönköpings länsblodbuss kommer också att närvara och ta emot de som vill registrera sig som blodgivare.

Samtidigt arrangeras Blåljusdagen då räddningstjänsten, ambulans och polis finns på plats. Här finns möjlighet att prova åka brandbil, skylift och spruta med brandslang. Självklart är även maskoten Flammy redo att möta alla barnen den här dagen.

Det är också Barnens lördag vilket betyder att det kommer att finnas hoppborgar, hinderbanor, ponnyridning och möjlighet att åka häst och vagn. Samtidigt håller butikerna öppet lite längre den här långlördagen.

Lions årliga tradition – ankracet. Isläppet av ankorna sker vid museigården och ankorna ska sedan färdas längs ån för målgång vid brandstationen. Vid museigården står Husarkvartetten för underhållningen.

Inte nog med allt detta. Under lördagseftermiddagen arrangeras det samtidigt bokbytardag med boktips, fika och bokutlottning tillsammans med Tjejjouren och Eksjö stadsbibliotek i NBV:s lokaler.