Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gott om aktiviteter på sportlovet

Nu är det åter dags för sportlov. För dig som fortfarande inte vet hur veckan ska spenderas finns det flera aktiviteter att välja emellan. På Meken i Smedjebacken blir det tårtkalas på Johan Ahlbäcks 120-årsdag, guldvaskning och modellplansbygge.

Den 20 februari till 1 mars pågår sportlovsaktiviteterna i Smedjebacken. På måndag den 23 februari uppmärksammar Kulturförvaltningen och Johan Ahlbäcksstiftelsen konstnären Johan Ahlbäcks födelsedag med en kvällsvisning av utställningen In Motion. Det bjuds på fri entré, kaffe och tårta.

Utställningen kan man även besöka på eftermiddagar, vardagar och helg, fram till 15 mars.

Under onsdagen kan man bygga sitt eget modellflygplan i Smedjebacken och Söderbärke. Där finns det även möjlighet att flyga med liten helikopter. Smedjebackens Guldvaskare bjuder in att tillsammans med dem vaska guld, vilket man kan göra hela sportlovsveckan.

Förutom det kan man bege sig till Uvbergets slalombacke eller åka pulka i Sörbobacken. Man kan även åka skridskor i ishallen när den hålls öppen för allmänheten.

Om man känner för att mysa ner sig på biografen i Smedjebacken finns det flera filmer att välja emellan. Svampbob Fyrkant och Fåret Shaun för de lite mindre eller Jupiter Ascending för de med smak för science fiction.

Ludvika kommun har kommit med några nyheter för i år, till dessa hör prova-på-pass inom brasiliansk jiujitsu och thaiboxning. Haffas arrangerar en Stockholmsresa för högstadie- och gymnasieelever och på Vuxenskolan kan barn från nio år göra häftiga djurmasker.

Befinner man sig i Ludvika under sportlovsveckan kan man passa på att ta en titt på staden från en annan synvinkel, nämligen från taket på Folkets hus. Detta tillfälle ges på måndag, onsdag och fredag.

Nu på lördag den 21 februari kan ungdomar som är under och över 18 år gästa Folkets hus i Ludvika för sportlovsdisco med nattklubbskänsla. Den ideella föreningen TungGung arrangerar disco med nytt fokus på de lite yngre och bakom dj-båset står Dj Bäckasso, erfaren dj från Örebro.

Den kontroversielle rapparen Dani M uppträder med sitt "crew" från Uppsala och lovar att bjuda på äkta tunggung med en skön mix av hiphop och reggae.

Fullständigt sportlovsprogram finns på ludvika.se och smedjebacken.se.