Han har jobbat med en hel rad välkända artister och producenter, så som Christina Aguilera, Max Martin och RedOne. Nu tar Jakob "Jakke" Erixson steget in i schlagervärlden med inte en utan två låtar, Bedroom som Alvaro Estrella tävlar med på lördag i Malmö och Around the world, som dr Alban och Jessica Folcker framför i Göteborg om två veckor.

– Det är givetvis väldigt roligt och ökar ut mitt cv ytterligare, Mello är ju en av få saker jag inte gjort innan. Jag blev glad, men inte överraskad. Man måste tro på det man gör, tycker Jakke Erixson.

Upptempolåt

Han menar att båda låtarna har goda chanser att lyckas. Bedroom skrev han tillsammans med Kristoffer Östergren från Melody club.

– Kristoffer hade en idé som jag gick igång på. Sedan jobbade vi klart låten ihop, berättar Jakke Erixson.

– Det är en upptempo-, funk/disco-doftande poplåt. Direkt och effektiv. Hittig.

Hyllar Denniz Pop

Även Around the world har han skrivit med en kollega, Karl-Ola Kjellholm från The Pusher. Jakke Erixson beskriver den som en hyllning till dr Albans och Jessica Folckers musik, men också till Denniz Pop.

– Jag lyssnade väldigt mycket på hans grejer när jag växte upp så nu ville jag göra en uppdaterad version av det han en gång gjorde. Jag och Karl-Ola Kjellholm ville göra en låt som många kan relatera till och som gör folk glada, förklarar Jakke Erixson och berättar att låten blev klar på tio minuter.

– Sedan skrev vi klart texten med Alban. Precis som Bedroom tror jag att den har goda chanser att hamna högt.

Jobbar i USA

Men han kommer inte kunna vara på plats vare sig i Malmö eller i Göteborg för att heja fram sina låtar. Just nu är Jakke Erixson i Los Angeles tillsammans med RedOne för att skriva och producera musik till olika artister.

– Jag blir nog borta tre-fyra månader, men om något bidrag går till final ska jag försöka komma hem. Jag ska absolut titta via webben på lördag.