Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grekisk ö i fokus från Jönköping Airport

Jönköping Airport har fått en ny destination. I maj nästa år börjar researrangören Apollo med sitt eget flygbolag Novair flyga till den grekiska ön Zakynthos

Apollo är således tillbaka i Jönköping efter några års frånvaro och är tillsammans med TUI och Ving den tredje researrangören med avgångar från flygplatsen nästa sommar.

— Fantastiskt glädjande, en riktig pangnyhet att vi nu kan erbjuda en ny och så spännande destination som Zakynthos är såklart jätteroligt. Minst lika positivt är det också att vi får ytterligare en researrangör som satsar på Jönköping och vår region, säger Henrik Älverdal marknadschef för Jönköping Airport i ett pressmeddelande.

En populär ö

Zakynthos beskrivs som en populär ö som ligger längst söderut i den joniska ögruppen, där finns både avkoppling och nöjesliv. Den grekiska ön har flera orter som passar för vuxna (Argassi), barnfamiljer (Tslivi), och ungdomar (Laganas) ,samtliga med kort och bekväm transfertid. Huvudstaden Zakynthos Stad är väldigt vacker och har en mysig strandpromenad.

Tre avgångar

Flygplanstypen som kommer användas är en Airbus 321NEO. Antalet stolar uppgår till 221 per flight. Första avgången från Jönköping genomförs den 12 maj och följs därefter av ytterligare två, den 19 respektive 26 maj.