Enligt ska utredarna av mordet i Mantorp tidigt i veckan börjat intressera sig för en brödratrio. Bakgrunden till intresset är en två år gammal dom mot två av bröderna som vid tillfället trängde sig in i en lägenhet och misshandlade en man med slag och sparkar. Bröderna greps sedan av en slump av Jönköpingspolisen i Vrigstad i onsdags, uppger Aftonbladet.se.

Med sig i bilen hade de bland annat rånarluvor, och männen har anhållits av åklagare misstänkta för förberedelse till rån. Männens kläder, mobiler och bil har beslagtagits. I tisdags rånades dessutom ett äldre par i sitt hem i Växjö, vilket också utreds av polisen. Rånarna tog nycklarna till parets bil och försvann från platsen. Ett av offren – mannen – fick föras till sjukhus. Hans fysiska skador var lindriga, skriver Corren.se.

– Det är klart att det är intressant att jämföra brott om det finns liknande tillvägagångssätt. Det kan finnas paralleller. Vi samarbetar i utredningen med kriminalunderrättelsetjänsten som jobbar med den här typen av frågor, säger Thomas Agnevik hos polisen till Corren.

Polisen i Östergötland, som utreder dubbelmordet i Mantorp i måndags, har varit i kontakt med kollegorna i Jönköping som grep bröderna i onsdags. Enligt Aftonbladets uppgiftslämnare hittades offren bundna i vad som tros vara ett dubbelt rånmord.

Polisen i Jönköping vill dock inte kommentera uppgifterna om att trion som greps i Vrigstad är intressanta för mordutredningen.

– Jag kan inte kommentera det. Vi får en massa spaningsuppslag hela tiden. Men i spaningsarbeten tittar vi på ärenden som har en gemensam nämnare. Just nu här ärendet vill jag inte kommentera, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Ett 25-tal poliser utreder just nu misstänkta dubbelmordet. Poliser från Jönköping är involverade i utredningen tillsammans med Östergötland för att kartlägga det man betraktar som ett spaningsmord.

– Det är en speciell grupp med olika kompetenser, då är det inte ovanligt att vi samarbetar över länsgränserna, speciellt när det gäller grövre brott, säger Björn Öberg.

Området runt huset där det döda paret hittades är fortfarande avspärrat.