Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guldregn över Landsbro IF på SM

Landsbro IF hade en lyckad helg när SM avgjordes i Nybro i helgen. Hela sex medaljer varav de flesta guld blev facit när tävlingen summerades.

Under helgen gick SM-avslutningen på rullskidor av stapeln i Nybro och det blev en stor succé för en av de lokala klubbarna. Landsbro IF kunde kamma hem hela sex medaljer varav fyra stycken guld.

Det hela började på lördagen med att Tom Fahlén körde hem guldet på 16,5 kilometer fristil i klassen H21. På samma distans men i klassen H17-20 lyckades Melker Elofsson ta sig i mål på en andraplats och därmed knep ett silver.

När tävlingarna fortsatte på söndagen tog Tom Fahlén ytterligare ett guld liksom Moa Hansson och Elias Andersson. I samma klass och på samma distans som Elias vinner guldet kommer även Axel Svensson in på en fin tredjeplats och säkrar ytterligare en medalj till Landsbro IF som alltså åker hem med sex medaljer i bagaget.

Under lördagen lyckades även Tilda Rosander från SOK Aneby att knipa ett silver på åtta kilometer fristil i klassen D15-16.