Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gymföreningen vill satsa på fokusgrupper

Aneby Gymförening vill fokusera på träning som ska ge bättre hälsa för vissa grupper. Nu söker man samarbete med kommunen.

Den ideella föreningen, som i fjol firade 10-årsjubileum, beskriver sig själv som aktiv och välmående. I en skrivelse till kommunen framförs en önskan om att även invånarna i Aneby ska få vara det. Det finns ständiga funderingar på hur föreningen ska kunna vara en aktiv part i folkhälsoarbetet i Aneby.

En kurs

Nu finns en idé som man vill stämma av med kommunen och även hitta möjligheter att samarbeta kring. Tanken är en form av kurs som ska rikta sig till personer med olika behov, till exempel diabetiker eller blodtryckspatienter. Tanken är att varje fokusgrupp ska träffas vid flera tillfällen, för både teori och träning, anpassad för just de deltagarna.

Gymföreningen lovar att Emilia Levin, anställd på Träningsverket, kan vara med och hjälpa deltagarna med övningar och inställningar. En tanke är också att de som vill delta i kursen och sedan fortsätter att träna ska erbjudas rabatt.

Söker samarbete

Med sin skrivelse söker Aneby Gymförening samarbete med kommunen. Förhoppningen är att även Regionen, Aneby vårdcentral och Gotahälsan är intresserade av att vara med.

LÄS MER: Träningspass med TV-profilen

LÄS MER: Bäst på folkhälsa