Eksjö gymnasium fortsätter försöka bredda utbudet för sina elever. Efter förra veckans avslöjade planer om ett önskat cykelgymnasium framgår nu att man även planerat för en breddning av sitt naturvetenskapliga program, med möjlighet att läsa programmet med medicinsk profil.

Det är många ungdomar i dag som är intresserade av att läsa till exempelvis läkare, biomedicinsk analytiker eller fysioterapeut. Men det finns ingen sådan gymnasieinriktning på nära håll här och det är något vi tycker saknas, säger Anette Lindblom, rektor för det naturvetenskapliga programmet på Eksjö gymnasium.

Tanken är att eleverna ska kunna välja profilen inför sitt andra år på gymnasiet. Först ut blir eleverna som börjar gymnasiet till nästa höst och alltså påbörjar sitt andra år hösten 2018.

Utöver många kurser som de naturvetenskapliga eleverna redan i dag läser adderas kurser i bland annat bioteknik. Dessutom planeras för fler studiebesök, gästföreläsare från branschen och labbdagar i Linköping.

Vi tror att ett upplägg med många kontakter utanför skolan, och möjlighet att se hur ett framtida yrke kan se ut, är något som elever kan lockas av och tycka är roligt.

Dessutom har vi ju redan ett stort sjukhus i Eksjö med gott rykte bland AT-läkare. Förhoppningsvis kan vi rekrytera framtida personal åt dem.