I början av september blev han konfronterad av polisen vid en lägenhet i Jönköping, David Svensson har erkänt sexköpet och har dömts till dagsböter.

Enligt SR Jönköping uppdagades sexköpet i samband med dendå 13 personer greps på olika platser i Jönköping.

Hur detta påverkar David Svenssons politiska uppdrag är ännu inte känt.

– Det kom som en fullständig chock, säger Carina Ödebrink som är länsordförande för Socialdemokraterna till SR Jönköping.

Thomas Gustafsson (S), ordförande i kommunfullmäktiges presidium, får höra om nyheten via media nu på morgonen. Han har sedan tidigare fått samtal från Sveriges radio om att det gick rykten om att någon politiker i Habo kommun dömts för köp av sexuella tjänster. Han har då försökt höra sig för bland politiker och bland annat pratat med David Svensson.

Jag sade då att jag inte har information om att det skulle vara någon från vårt parti. Jag har pratat med David om frågan, men han sade då att han inte kände till något om detta.

Jag tycker det är tråkigt. David är den siste som jag trodde skulle göra detta. Det är en tragedi för Socialdemokraterna i Habo och för David själv.

David är vår ledande företrädare så det är klart att det är allvarligt. Jätteallvarligt.

Det är inte mitt ansvar. Uppdragen utgår från partiet och Arbetarekommunen får uttala sig om detta. Det måste ges möjlighet att kalla till ett extra styrelsemöte.

Just nu ska jag försöka få tag i David och bilda mig en uppfattning av vad som hänt, sedan får Arbetarekommunen föra en dialog vad som händer härnäst. Jag måste höra Davids version av detta.

Jag har inte fått dag i David sedan nyheten släpptes. Jag ska försöka att göra det nu.

Tidningen har sökt David Svensson för en kommentar utan att få svar.

FOTNOT