Henrik Hultqvist har jobbat som journalist i 18 år och kommer senast från rollen som sportchef på Värnamo Nyheter. Nu ska han arbeta med mer fördjupande material såsom reportage, krönikor och granskningar.

Han kommer både att skriva själv och ha en arbetsledande roll.

Medieforsen spolar ut en massa snabba nyheter i högt tempo, för att få förståelse och ett sammanhang behöver vi stanna upp, syna saker i sömmarna och även erbjuda fördjupande förklarande journalistik, säger Henrik Hultqvist.

Han förklarar att en utmaning med att granska sporten är att man som sportreporter ofta har en nära relation till de klubbar som ska granskas. Att det inte är helt lätt att granska klubben ena dagen för att sedan komma dit och bevaka en match dagen efter.

Det som blir bra nu är att den enskilda sportreportern inte behöver göra den enskilda granskningen själv, utan kan bli en del av en större grupp, säger han.

Henrik Hultqvist vill jobba för att hitta unika idéer och presentera dem på ett nydanande sätt. Visionen är att publiken ska bli berörd.

Jag hoppas att de ska gråta, skratta, bli förbannade och förvånade över materialet, säger han.

Hur påverkar det ditt arbete att Hallpressens vd, Mats Tidstrand, även är ordförande i Jönköpings största fotbollslag J-Södra?

Det får inte påverka vårt arbete, och det ska det inte göra. J-Södra kommer att granskas precis som alla andra klubbar, säger Henrik Hultqvist.