Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han leder cykelturer ideellt – vill att fler ska börja trampa

Glädjen i att få frisk luft och gemenskapen med andra människor är det som har gjort att Tomas Delavaux har fortsatt cykla om somrarna. Här är en av de engagerade i cykelgruppen som träffas varje torsdag.

I de flesta väder, förutom ösregn, trampar gruppen på som träffas varje torsdag, och har gjort så i många år. Nu är det dags för årets säsong att dra igång, på Kristi himmelfärds dag.

– Jag har varit med i åtta år. Jag är kvar för trivseln. Vi är ett gäng som umgås och trivs med varandra, säger Tomas Delavaux, som leder cykelturerna och bestämmer vilken rutt som ska köras.

Samling sker alltid på torsdagskvällen vid Eksjö camping. Cykelturerna, som är mellan en-två mil brukar avslutas på parkeringen vid Coop Konsum. Någonstans längs rutten brukar det bli en paus med medtaget mellanmål.

– Nu i dessa tider är det viktigt att komma ut och röra på sig. Här är det lätt att hålla avstånd.

Motionerar du mycket annars?

– Jag är ute och går mycket. Cyklar gör jag också emellanåt. Det bästa med att sätta sig på cykeln är att man får frisk luft och gemenskap ihop med andra.

– När man börjar komma upp i åren behöver man mer gemenskap, säger Tomas Delavaux.

Han hälsar att vem som helst kan delta, ung som gammal.