Vi visste ju att han var svårt sjuk i cancer, men beskedet över hans bortgång kommer ändå som en sorglig överraskning, menar Leif, som senast träffade Sven-Erik Magnusson sommaren 2015 i samband med att bandet hade en konsert i Kalmar.

Även den gången fick Leif en pratstund med Sven-Erik efter showen, som var i Kalmarsundsparken.

Det var en magisk varm sensommarkväll i augusti och publiken rent lyrisk. Alla kunde deras låtar och sjöng med, minns Leif. Efter showen var Sven-Erik trött, men mycket nöjd.

Deras vänskap tog sin början genom sonen Oscar Magnusson, som driver en konsthall i ett gammalt sliperi i Borgvik utanför Grums.

Vi hade sedan tidigare ett samarbete med gitarristen Staffan Ernestam i Sven-Ingvars, berättar Leif Holmer. Vår första utställning med Staffans konst hade vi i Nässjö och sedan i Ekerum.

Via Staffan Ernestam fick Oscar Magnusson kläm på att Ekerums konsthall även hade ett samarbete med rocklegenden Ronnie Wood i Rolling Stones.

Så när Oscar skulle ha sin premiärutställning i Sliperiet frågade han om vi kunde hjälpa honom att få ställa ut Ronnie Wood. Och det hjälpte vi till med, säger Leif.

Genom samarbetet fick Leif Holmer, och sonen Marcus, en nära kontakt med såväl Oscar som Sven-Erik Magnusson.

Vi hade en träff med både Oscar och Sven-Erik i Jönköping, där vi gick igenom vilka tavlor med Ronnie Wood som kunde vara aktuella för Oscars konstpremiär i Sliperiet.

När Sven-Ingvars i mars 2011 hade en konsert på Konserthuset i Jönköping var Leif Holmer förstås på plats.

Det var utsålt och en fantastisk konsert på bästa Sven-Ingvars manér. Efter konserten fick vi hänga på till Stora hotellet i Jönköping, där vi käkade en matbit tillsammans i hotellets pub. Sven-Erik var på strålande humör efter den lyckade konserten, minns han.

Sven-Erik Magnusson, en av landets riktigt folkkära artister, avled i Karlstad under natten mot onsdag efter en lång tids sjukdom. Han gick för flera år sedan ut i pressen och berättade att han drabbats av prostatacancer och fick behandling mot den.

"Pappa var en riktig kämpe och han lämnar oss i stor sorg efter lång tids kamp mot cancern. Vi i familjen fick en fin sista stund tillsammans och önskar nu få tid att bearbeta vår sorg, säger Oscar Magnusson" till Nya Wermlands-Tidningen, NWT.

Sven-Erik Magnusson och Sven-Ingvars firade i fjol 60 år som band. Den sista livekonserten blev 21 augusti i Eringsboda brunn i Blekinge.

Sven-Ingvars har gjort många framträdanden i Småland genom årens lopp. En milstolpe för bandet var Hultsfredsfestivalen 1991, då bandet gjorde en riktig rockspelning, som gick hem hos den unga publiken. Sven-Ingvars gick i och med succéspelningen från ett dansband till att bli ett konsertband.

Så sent som förra sommaren hade arrangören på Björnholmen utanför Nässjö planer på en jubileumskväll med Sven-Ingvars, men det hela rann ut i sanden av olika skäl.

Journalisten och krönikören Lasse Anrell säger så här i en kommentar till NWT om Sven-Erik Magnusson i Sven-Ingvars:

"Han var Sverige - det är en sorgens dag, för hela Sverige."