För tre veckor sedan, i Vallåkra, vann Mattias och hans Volvo första pris i sin klass och hamnade samtidigt i topp tio vad gäller Sveriges häftigaste Volvo.

För bara ett par dagar sedan knäppte han många Volvoentusiaster på fingrarna vid den stora Dingleträffen. Det var dessutom första gången han ställde ut där.

Bilen var bäst i sin klass och så fick jag pris i ”best in show”. Bästa bilen på hela utställningen, kan man säga, förklarar Mattias som är märkbart stolt över säsongens framgångar.

Det har gått så sjukt bra den här säsongen. Jag har vunnit något pris på alla träffar jag varit på. Det är långt över förväntan.

Enligt Mattias var det över 200 bilar utställda i Dingle, varav runt 80 stycken i hans klass.

Dingleträffen är Sveriges största Volvoträff. Den är så sjukt rolig. Det är bara Volvofolk där, vilket ger ett bättre snack på träffen. Alla kan prata med alla.

Det är inget skit, utan det är bara toppen av bilar. Därför var det så roligt att jag vann där mot sådana som jag inte trodde var möjligt.

Vilka är det?

Sådana som har lagt flera 100 000 kronor på sina bilar, och kanske fyra-fem år på en och samma bil.

Hans egen bil är en ombyggd Volvo C70, årsmodell 1999

Efter att hans bilbyggarprojekt lagts på is ett tag kom han på idén att montera dit fronten och bakdelen från en Volvo S60 till sin Volvo C70, vilket han menar aldrig har gjorts tidigare.

Sedan dess har det blivit många träffar runtom i Norden.