Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är artisterna till Vetlandafesten

Något för de yngsta, något för ungdomarna, en lokal kompott av artister och så Lena Philipsson som lovar att bjuda på något extra på hemmaplan.

I år firar Vetlanda stad 100 år och då blir det lite extra vad gäller Vetlandafesten, den sjätte ordningen. Att Lena Philipsson för första gången spelar inför publik på hemmaplan är något som många kommuninvånare önskat. I och med att kommunen tillsammans med sponsorer står för festen, är den gratis dessutom.

— Lena Philipsson ställer upp för ett kompispris, det har hon sagt och det var på hennes initiativ, berättar kommunikationschef Annelie Jönsson.

— Hon har också lovat att uppträda lite längre längre än vanligt, så det kanske bli en och en halv timme. Eller så blir det längre om hon får feeling.

Lena Philipsson lockar publik i olika åldrar så kommer hennes show att ligga tidig kväll. Innan hon går upp på scenen ska Vetlanda All Stars bjuda på musikalisk underhållning. Det är lokala förmågor som satt ihop en show som publiken redan på årets Näringslivsgala kommer att få titta på.

— Där ingår Coverfunkers, Annette Andersson, Jonas Hernborg, syskonen Rebecka och Pontus Lundin, Jessica Taylor och Calle Nilsson, berättar kommunens kultursekreterare Ann-Marie Forsberg.

— Vi vill lyfta det lokala som vi är så stolta över.

Kvällen avslutas med DJ-duon Lance & Linton. Lance heter Hedman Graaf i efternamn och är välkänd för dem som följt Let´s Dance. Linton heter Calmroth i efternamn.

Lördagen inleds lite lugnare. Starten sker en timme senare än brukligt, vid 11-tiden. Då är det Thorleif Torstensson som står på scenen samtidigt som det pågår ett kafferep på torget.

Det blir också en Tributekonsert som brukligt. Allt fler verkar intresserade av att stå på scen och hylla välkända artister.

I år blir det två artister som ska hyllas och invånarna har fått rösta på två paket, Carola och Håkan Hellström i det ena, Veronica Maggio och Ulf Lundell i det andra.

— Carola och Hellström vann omröstningen, med 63 procent mot 37, berättar Johan Knutsson på kommunikationsavdelningen.

Fler lokala artister är också på gång och de kommer framförallt att framträda på Bibliotekstorget.

Vetlandafesten pågår i två dagar och på fredagen spelas länsfinalen av P4 Nästa in på torget i Vetlanda. Det är tredje och sista gången som det sker, sedan är det dags för en ny kommun i länet att ta över det arrangemanget.