Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Eksjöbons nya toppjobb

Eksjöbon Marcus Axelsson, i dag förvaltningschef för tillväxt- och utvecklingssektorn i Eksjö kommun blir ny vd för Destination Jönköping och tillträder tjänsten 18 februari nästa år.

Charlotte Guldstrand har varit tillförordnad vd efter det att Patrik Olderius tidigare i år lämnade tjänsten på det kommunala bolaget. Marcus Axelsson är 49 år och bor tillsammans med sin fru i Eksjö och har två vuxna barn. Han ser nu fram emot en ny utmaning.

— Jag har jobbat med tillväxt- och utvecklingsfrågor länge och det är med stor respekt jag går in i det här uppdraget. Det händer mycket i Jönköping och jag tycker det här är en spännande tjänst där jag vill bygga vidare på det gedigna arbete som ligger till grund för Destination Jönköping. Nu hoppas jag kunna bidra med nya friska tankar och idéer, säger Marcus Axelsson.

Är beteendevetare

Han berättar att han är beteendevetare i grunden och arbetar i dag som förvaltningschef för Tillväxt- och utvecklingssektorn i Eksjö kommun. Han har en lång erfarenhet inom offentlig förvaltning där han under tolv år varit förvaltningschef, näringslivschef och vd för det kommunala näringslivsbolaget eksjö.nu. Marcus har varit med och skapat kultur- och evenemangsstaden Eksjö där flera stora event kunnat knytas till kommunen så som Eksjö stadsfest, Eksjö tattoo, Midnattssolsrally och Diggiloo.

Bred kompetens

— Vi är glada att få Marcus till Destination Jönköping. Han har kompetens både som entreprenör och ledare i stora och små organisationer. Dessutom är han kreativ, drivande och prestigelös vilket kommer att bidra till att Jönköpings kommun utvecklas som destination, säger Ann-Marie Nilsson, styrelseordförande i Destination Jönköping i ett pressmeddelande.

Marcus Axcelsson, nv vd för Destination Jönköping.