"kväll gråter vi! Gråter för att LSS handläggarna i Tranås kommun anser att Liaz har rätt till 0 timmar assistans! Gråter för att LSS handläggarna i Tranås kommun anser att Liaz INTE har rätt till ett värdigt liv! Gråter för att vi brister, vi orkar inte mer! Syskonen gråter! Sonen säger med tårar ”jag ska fan döda dem”, han som är världens ödmjukaste person och sällan säger något fult, till och med han, som är 8 år, fattar hur ödesdigert detta beslut blir för oss alla, hur jävla snedvridet systemet är!

Vår son Liaz fyller snart 2 år. Han föddes med en svår hjärnmissbildning och under hans andra levnadsdygn fick han även en hjärnskada på grund att hans låga blodsocker inte upptäcktes. Liaz har flera gånger varit nära att försvinna från oss. Liaz kan inte röra sig själv, inte hålla huvudet, inte sitta, stå, greppa eller prata. Han har en grav utvecklingsstörning och ligger på ett nyfött barns nivå. Han kan inte äta själv utan får sin mat och sina mediciner i en knapp på magen. Han har svår epilepsi, en grav synnedsättning, stora problem med slem och måste slemsugas flera timmar per dag för att kunna andas bra. Liaz mår bäst av att ligga ner, så slemmet kan rinna ut på sidorna eftersom han har svårt att svälja. Han kräks ofta. Trots allt detta njuter Liaz av livet när han orkar. Han gillar fart och fläkt, han skiner upp när syskonen kommer hem, han gillar ljud och musik, att vara ute och att bada. Vi (Liaz mamma och pappa) har varit hemma över 1 år för vård av allvarligt sjukt barn, det har inneburit mer än två heltidstjänster då vi jobbat med Liaz konstant. Liaz kräver övervakning dygnet runt på grund av sin epilepsi, sina kräkningar och slemmet som gör det svårt att andas.

FK anser att Liaz grundläggande behov uppnår till 4 timmar och 40 min i veckan! De kan inte räkna på alla Liaz andra behov eftersom de grundläggande behoven måste uppnå till över 20 timmar för att få STATLIG assistans. FK säger till mig att det är kommunens ansvar! Kommunen däremot menar att det är ”föräldraansvar”!

Liaz ska ha ett värdigt och deltagande liv! Det är han värd! Men det anser INTE LSS handläggarna i Tranås kommun. De gör istället en ännu hårdare bedömning än vad FK gör! Som Åsa Regnér så tydligt säger ”ingen ska hamna mellan stolarna” ”alla ska få den hjälp de behöver”. Nu är det återigen en familj, ETT BARN som hamnar mellan stolarna, som INTE får den hjälp han så väl behöver!

Dela gärna, sprid!

Oj, så mycket delningar och uppmärksamhet! Vilken enorm uppbackning, ni är helt underbara Jag hinner tyvärr inte svara alla, men försöker läsa allt! Vi jobbar på, vi har inte gett upp än! Så ledsamt att höra om alla som kämpar och kämpat så länge för sina barn ❤. Jag har även fått en hel hög vänförfrågningar. Vill man följa Liaz och hans familj får ni gärna göra det på Instagram, bromanjohanna, där är jag mer aktiv och uppdaterar oftare.

Uppdatering 17 mars: Återigen, tack för allas engagemang ❤! Syftet med vårt inlägg är just att vi vill visa hur svårt det är att idag få hjälp. Inte hjälp till oss, utan hjälp till Liaz. Så att han får en möjlighet att så gott det går leva som andra 2-åringar.

Vi vill även förtydliga att vi inte står för andras kommentarer. Vi vill bara berätta om vår situation."