Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är kommunens alla åtgärder för att stoppa spridningen av coronaviruset – så påverkas du

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Eksjö kommun beslutade på torsdagen att införa flera åtgärder i hopp om att minska spridningen av coronaviruset. Stängningarna eller begränsningarna gäller från och med den 5 november till och med den 24 november.

LÄS MER: Flera verksamheter stoppas – kultur och fritid drabbas hårdast: ”Vi måste ta vårt ansvar”

LÄS MER: Fortsätta besök på särskilda boenden tillåts – och skolorna skippar distansundervisning

Nedan följer ett utdrag från Eksjö kommuns hemsida där samtliga åtgärder finns samlade.

Förskola och skola:

• Kommunens förskolor och grundskolor kommer att hålla öppet som vanligt och följer fortsatt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Friska barn och elever går till förskolan och skolan som vanligt. Sjuka barn och elever stannar hemma. Simundervisning och idrottsundervisning genomförs som vanligt.

• Öppna förskolan stänger all öppen och riktad verksamhet för allmänheten. Åtgärden minskar risken för smittspridning och skapar bättre förutsättningar för föräldrar att besöka barnhälsovården i samma lokaler för nödvändiga hälsobesök med sina barn.

Vård och omsorg:

• Secondhandbutiken Retro stänger butiken för besökare.

• De särskilda boendena (äldreboendena) håller fortsatt öppet för besök, men kommunen avråder från besök som inte är nödvändiga. Besök som genomförs måste även fortsättningsvis ske på ett säkert sätt enligt de rutiner som tagits fram.

Kultur och fritid:

• Kulturskolan stänger all verksamhet.

• Eksjö museum och Eksjö Tourist Center stänger all verksamhet för allmänheten. Besökare till Eksjö Tourist Center hänvisas till visiteksjo.se, samt till Eksjö kommuns Kontaktcenter.

• Eksjö stadsbibliotek och biblioteksfilialen i Mariannelund kommer att hålla öppet under principen ”lämna, låna, gå”. Du som besökare får alltså enbart komma in för återlämning och utlåning, och ska sedan omedelbart lämna verksamheten. Alla studieplatser och sittplatser kommer att tas bort. På Eksjö stadsbibliotek kommer även utlämning av bokkassar vid entrén, så kallad ”Take away”, att erbjudas. Bokade barngrupper till biblioteken kommer i vissa fall att tas emot.

• Fritidsgården Spelverket stänger all verksamhet.

• Eksjö simhall stänger all verksamhet för allmänheten, vilket innebär bad, motionssim, relax, gruppträning och vattengympa. Simskoleverksamheten kommer att fortsätta som vanligt med vissa förändringar för minskad risk för smittspridning. Även simundervisning för grundskolan kommer fortsatt att erbjudas. Föreningslivets bokningar av simhallen kommer att ligga kvar när det gäller verksamhet för barn och unga födda 2005 eller senare, under förutsättning att ledarna tar ansvar och följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd.

• Prästängshallens gym stänger all verksamhet.

• Allmänhetens åkning i ishallen ställs in.

• De kommunala idrottshallarna; Prästängshallen, Olsbergs Arena, I12-hallen samt idrottshallarna vid Linnéskolan, Norrtullskolan och Grevhagsskolan stängs för allmänheten. Bokningar av privatpersoner och företag kommer att avbokas.

• I föreningsdrivna idrottshallar ansvarar respektive idrottsförening för att all föreningsverksamhet i hallen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

• För friidrottsanläggningen Ränneborg kommer föreningslivets bokningar att ligga kvar när det gäller verksamhet för barn och unga födda 2005 eller senare, under förutsättning att ledarna tar ansvar och följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd. Övriga inbokningar avbokas.

• Konferens- och eventverksamheten vid Olsbergs Arena stänger all verksamhet. Befintliga inbokningar för perioden kommer att avbokas.

Det här gäller för medarbetare vid Eksjö kommun:

• Medarbetare uppmanas att arbeta hemifrån i större omfattning än tidigare för att förhindra smittspridning. De medarbetare som kan arbeta på distans ska göra det.

• Möten, utbildningar och konferenser ska i första hand genomföras digitalt. Fysiska möten ska undvikas helt. Möten, utbildningar och konferenser som inte kan hållas digitalt, och som inte är nödvändiga att genomföras, ska skjutas upp.

Källa: Eksjö kommun.