Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är styrelsen för Fiesta Eksjö

Maria Stejdahl omvaldes som ordförande för föreningen Fiesta Eksjö. Det stod klart under torsdagskvällens årsmöte. Samtidigt meddelar arrangören av Eksjö stadsfest att festivalen besöktes av cirka 23 000 besökare under de två dagarna.

Fiesta Eksjö är redan igång med planeringen för nästa sommars stadsfest som blir den 13:e i ordningen sedan starten nu 2008.

Samtidigt summerar man 2019 års festival. I ett pressmeddelande från föreningen i samband med att styrelsen presenteras för kommande år, där Maria Stejdahl omvaldes som ordförande, berättar man att uppskattar det totala besöksantalet till 23 000 besökare under de två dagarna.

"Vi har lyckats hålla i kostnaderna och nästan uppnått budgetmålet avseende intäkterna. Vi lägger ny budget inför 2020 och hoppas på att ytterligare fler sponsorer vill stötta oss, samt att vi behåller vårt kommunala bidrag som är en viktig gest från Eksjö kommun", skriver Fiesta Eksjö.

Vidare berättar Fiesta Eksjö att man blivit ett etablerat festivalnamn i Sverige vilket gav möjligheten att blir en av fem festivaler i Svensk Lives projekt Dare To Care.

"Detta projekt gjorde att stadsfesten genomsyrades av en Dare To Care-anda där såväl publik som artister uppmärksammade att vi skulle våga bry oss om varandra. 2019 var även året då vi tog steget mot en Hållbar stadsfest med mål ur Agenda 2030 på vår projektplan uppmanade vi till mindre användande av plast, samåkning via sponsrade bussar samt klimatkompensering av dessa".

Nyligen kunde tidningen också berätta om det samarbete mellan Eksjö stadsfest och Fiesta Eksjö som har inletts.

Här är hela styrelsen för Fiesta Eksjö: Ledamöter: Gustaf Liljeblad, Jacob Arréhn, Wilma Karlberg, Magnus Svensson, Maria Felix, Pernilla Karlberg, Tomas Eliasson. Suppleanter: Sanna Ekvall, Lennart Larsson, Botvid Källner, Lotta Tinderbeck, Ann-Sofie Johansson och Anna Nordstedt.