ITolv AB har fått Eksjö kommuns uppdrag

I höstas inledde Peab arbetet med att göra i ordning ett av husen. På halva våning ett, två och tre kommer lägenheterna att finnas. Det blir tjugo stycken i storlekarna från ett rum och kök upp till tre rum och kök.

Huset och lägenheterna kommer att förses med nya balkonger. Lägenheterna på bottenplan får i stället en uteplats.

Förutom lägenheter ska det vara lokaler för Eksjö kommuns personal. De ska koncentrera sitt vaktmästeri hit. Det ska vara en samlingslokal för dem och lite kontorsutrymmen, berättar Stefhan Carlsson, vd för ITolv AB och fortsätter:

De ska även ha lite verkstad och garage för deras fordon är det tänkt. Vi har sökt bygglov för att kunna bygga det.

I byggnaden har man stött på asbest men det har man sanerat. Nu håller hantverkarna på att färdigställa uppifrån.

Målaren har börjat på plan tre och vi (Peab) håller på att dubbla innerväggarna på plan två så att målaren sen kan börja där. I källaren har vi lagt ner nytt avlopp i befintligt golv.

På plan ett ska vi börja med uppbyggnad av golv. Sen håller vi på med att isolera sockeln och göra ny dränering, berättar Anders Wendahl, platschef på Peab.

Stefhan Carlsson säger att byggnaden i princip blir som i nyskick med ny ventilation, ny el, rörförläggning och så vidare.

De är inte bestämt vad som ska göras med de andra byggnaderna i området. Men Carlsson säger att det framförallt är bostäder som man pratar om.

För det övriga området har vi precis startat ett planarbete och vi har haft ett upptaktsmöte. Tanken är väl att vi ska försöka hålla en parkkaraktär i området. Nu ska vi börja lite mer på allvar i början av februari med att titta på hur vi ska gå vidare.

Vi ska göra om i stort sett hela ledningssystemet här, säger han.

I maj ska lägenheterna vara klara och inflyttning sker i etapper. Hela huset ska vara klart den 1 juni.

Arbetet med att göra i ordning någon av de andra två byggnaderna kan börja redan till hösten och i början av nästa år. Men Stefhan Carlsson påpekar att det inte finns några avtal skrivna kring detta.

Det finns tankar om att det ska kunna bli äldreboende och förskola här i området, säger han.