Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här förbereds nya musikalsatsningen: ”Stor händelse i Ydre”

Repetitionerna inför Oliver drog igång på Ydre kulturcentrum i helgen. Sång, dans och teaterövningar stod på programmet. – Den sociala biten är superviktig, säger Jenny Bragde Öhman.

Det var första gången hela gruppen träffades och mycket tid ägnades åt lära-känna-varandra-övningar. Ensemblen består av 45 personer, men om hela teamet räknas in är de 55 personer. Det var 130 sökande som visade intresse och Jenny Bragde Öhman, ordförande i Ydre kulturcentrum, ville inte tacka nej till någon.

– Vi vill kunna erbjuda den här möjligheten till barn och ungdomar, men det går inte att ha mer folk. Vi har till exempel bara en toalett bakom scen, säger hon.

I den här föreställningen framhåller hon särskilt barnen.

– Det låter redan bra om dem, fast de bara repat några timmar.

Själv befann hon sig bakom scen och trodde att det var en inspelning hon hörde.

Dubbla roller

Alla roller är nu satta förutom de som bara har någon replik här och var. För att inte sätta för stor press på de unga artisterna finns det två Oliver och två Dodger. Tanken är att de ska köra hälften av föreställningarna var.

Under helgen blev det flera teaterövningar, artisterna har precis börjat känna på materialet och provat en del dansnummer. Premiären blir i oktober och biljetterna börjar säljas under vårkanten.

Även om de fick något mindre bidrag än förväntat tror Jenny Bragde Öhman att det ska gå ihop sig. I alla fall om biljetterna säljer lika bra som Sound of Music.

Vad har du för förväntningar?

– Det är ju en stor händelse i Ydre. Eller vi vill ju att det ska vara det. Det är stora projekt med ganska mycket pengar och många lägger ner mycket tid. Men jag tvivlar inte på att det blir en bra föreställning!