Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här kan du se gamla Anebybilder

Under Arkivens dag visades många gamla bilder från Aneby. Nu kan de beskådas på en utställning i kommunhuset.

Det blev en dag med tillfälle att minnas i Konserthuset i lördags. I Aneby och på många andra platser anordnades Arkivens dag.

Från Jönköpings läns folkrörelsearkiv kom en representant för att berätta om den verksamhet som är indelad i fyra områden. Det är väckelse, nykterhet, idrott samt arbetarrörelsen. Det visades också bilder från Aneby.

Särskilt fokus

Även Jönköpings läns museum medverkade, för att prata om vad som finns i samlingarna från Aneby. Det var med särskilt fokus på bygdefotografen Oskar Jaréns bildsamling från Frinnaryd.

Mindre fotoutställningar med motiv från Aneby fanns också att beskåda. Ander Bjuhr trio bjöd på jazzmusik och Birgitta Kellner berättade om Konserthusets historia. Det gjorde hon i gestalt av Marie Dahlman, som var gift Malte Liewen Stierngranat.

Mycket folk

Arrangemanget var välbesökt, ett 50-tal personer kom dit.

Den som missade Arkivens dag får nu en ny chans. Flera skärmar med gamla Anebybilder samt fotografier av Oskar Jarén finns att beskåda i kommunhuset en tid framöver. Då gäller det att komma vid lunchtid, den enda tiden på dagen när inre entrén står öppen.