Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här kan man fira midsommar i Aneby

Nu är det midsommar. Den som vill fira tillsammans med andra har en del valmöjligheter.

Midsommarafton är dagen som vi gärna firar med dans, lekar och andra aktiviteter. Den som är sugen på att göra det någonstans i Aneby har flera platser att välja mellan. Tidningen bjuder på ett axplock.

I Åsens by finns, förutom dans runt midsommarstången, folkdans med Huskvarna folkdanslag, musikunderhållning och möjlighet att åka hästskjuts på programmet. Där kan man också fika på Teklas loge.

I Stalpet erbjuder Allianskyrkan ett traditionellt firande, som bland annat består av tårtbuffé och en andakt. Marianne Enell medverkar med sång och musik.

I Sunhult är det samling på Hermanssons loge, där man först samlas för att klä stången och därefter beger sig till hembygdsgården för att bland annat dansa runt midsommarstången. På kvällen går det att fortsätta firandet med diverse aktiviteter vid Byastugan.

Askeryd är ytterligare en av de platser i kommunen dit man kan bege sig för att fira traditionell midsommar.