En grusväg håller på att växa fram till det som ska bli en färdig träplatå med utsikt över sjön. Syftet med utsiktsplatsen är att skapa en sjönära sittplats även för personer med funktionsnedsättning. Det är det senaste bygget när kommunen med hjälp av pengar från Länsstyrelsen har som mål att få fler besökare att hitta ut till naturområdet. Bidraget för lokala naturvårdsprojekt fördelas under totalt fyra år, och nu är kommunen inne på sitt fjärde och sista.

– Med de här medlen ska vi göra vissa åtaganden och då är en av delarna att anpassa miljön så att alla är välkomna att ta sig närmare vattnet. Därför behöver vi en grusväg och så bygger vi en träplatå dit man kan ta sig med rullator eller rullstol, säger Kim Forsman, fritidsutvecklare på Eksjö kommun.

Arbetet med att öka tillgängligheten på områden började redan under 2015. Vid bryggan i Borgmästarängen har det tillkommit en fiskebrygga anpassad för personer med funktionsnedsättning, och förra året anlades två nya vandringsleder. I år planerar kommunen utöver bygget av träplatån att sätta upp en toalett.

Den nya sjönära sittplatsen ska vara färdig senast i mitten av september, men projektet är redan på lång väg.

– Framöver tänker jag att det vore kul med en invigning när allt är klart, säger Kim Forsman.