Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hassan Roshandel ska driva nya Restaurang Stallgården

Han har nyligen öppnat sin kvarterskrog ”Kajen 23” i Atollen. Nu börjar det bli klart att kändiskocken Hassan Roshandel också ska driva Restaurang Stallgården vid Rosenlunds herrgård. – Jag älskar naturen och i Stallgården vill jag ta in naturen i restaurangen, säger Hassan Roshandel och berättar om kafé, jazzklubb, musik, restaurang och försäljning av växter i orangeriet.

För drygt två år sedan hamnade skräddaren Hassan Roshandel på niondeplatsen i Sveriges Mästerkock, nål och tråd lades åt sidan för att ersättas av mat och matlagning. Nyligen lade han ut sin restaurang ”Kapris” på Nya Hedins Bil i Jönköping till försäljning, samtidigt öppnade han ”Kajen 23” i Atollen. Om ett år ska restaurang Stallgården vid Rosariet och mitt emot Rosenlunds herrgård vara utbyggd och klar och förslaget är att det blir Hassan Roshandel som tar över den.

– Det blir perfekt. Nu säljer jag Kapris till någon som älskar mat lika mycket som jag. I oktober har jag drivit Kapris i två år och det har gått hur bra som helst. Det blir perfekt med två ställen, Kajen 23 och Stallgården, säger Hassan Roshandel.

I höst börjar tekniska kontoret att bygga om Stallgården som tidigare varit klubblokal för Östra Sportklubben. Budgeten är på drygt sex miljoner kronor och hela byggnaden ska renoveras och rustas upp och få ett orangeri med gaveln mot Rosenlunds herrgård.

– Jag kommer att flytta dit Matstudion där gästerna får vara med och laga maten. Tanken är också att ha ett kafé med växtförsäljning i orangeriet, ha musikkvällar, restaurang och mat till stora event. Jag vill också bjuda in kända matprofiler, säger Hassan Roshandel som hoppas på ett utökat samarbete med Andrea Brändström som vann tv–programmet ”Hela Sverige bakar” förra året.

Kommunens planer är att Stallgården ska öppnas i juni nästa år. Tanken är att restaurangen också ska serva alla gäster i Rosenlunds herrgård, både konferensgäster, kommunens egna medarbetare och bröllopspar som valt att gifta sig där.

Hassan Roshandel får betala en årshyra på 580 000 kronor och får stå för alla möbler och inredning. Hyran per kvadratmeter blir 1 450 kronor. Efter ombyggnaden får Stallgården en yta på 400 kvadratmeter och Hassan Roshandel räknar med att vara närvarande på båda sina ställen.

När är du ledig?

– Ha, ha, ha... Vad sa du? Det ordet känner jag inte till, svarar Hassan Roshandel.

TV: Ny bilhall och restaurang

TV: Anrik herrgårdspark ska fram i ljuset

LÄS MER: Första bröllopet på Rosenlunds herrgård