Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedenberg rankar: Mina fem favoritklipp 2019

Ett Eksjöpar som varit gifta sedan 1949 avslöjar i solen på sin balkong hur de lyckats hålla ihop i vått och torrt i 70 år. Se där ett av mina favoritklipp från det gångna året.

Jag har några webb-tv-filmer till som envist dröjer sig kvar i minnet när det strax är dags att lägga ännu ett arbetsår till handlingarna.

Här nedan följer mina fem personliga favoritklipp hämtade från mitt eget arkiv under 2019.

Den första filmen handlar om Eksjöparet som firar 70 år som gifta och utan större åthävor avslöjar hur de lyckats hålla ihop i vått och torrt sen den där minnesvärda dagen en gång för längesen, då de sa ja till varann inför en fullsatt kyrka.

Det andra klippet tar med tittaren på en rundvandring i det pågående sjukhusbygget i Eksjö.

Man får hänga med Höglandssjukhuset Byggare-Bob på en guidad tur i nybygget som omfattar allt från supermoderna operationssalar till patientrum med vidunderlig utsikt och en ljus, luftig sjukhusentré med rulltrappa - stans första.

Filmen är gjord i somras, då den nya sjukhuskroppen började ta form på allvar. Idag är den näst intill klar.

Den tredje filmen handlar om en omtyckt lärarprofil i Eksjö, vars stora intresse är bridge. Hon spelar tre, ibland fyra gånger, i veckan och uppskattar den gemenskap som finns i bridgeklubben. Inför sin förestående födelsedag berättar hon hur det är att fylla 90 år. Hennes fundering om sin ålder är både fyndig och tänkvärd.

Det fjärde klippet bjuder på somrig skolavslutning i vackra Sunds kyrka.

Så här i kalla mörka, december är det gott att minnas den ljuva sommartid som troget återvänder till oss med blid och livlig värme varje år.

Elever från Ydres alltid lika högklassiga kulturskola sätter färg på filmklippet med bland annat en suverän version av Happy. Lyssna och njut av ung talang.

Det femte klippet innehåller en golfduell som heter duga. Senioradamerna i Eksjö och Tranås möttes i juni i en prestigefylld derbymatch på Skedhult och vi fick vara med.

Tävlingen bjöd på storspel av erfarna spelare med sting i varje sving och just det självsäkra lugn i puttningen som varje golfare drömmer om.