Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Historisk silvermedalj till Småland

Båda Smålands lag tog sig långt i den prestigefyllda turneringen TV–pucken. För tjejerna slutade resan med en historisk silvermedalj.

Stålbucklan var tidigare tjejernas variant till TV-pucken och spelades i början av året. För första gången ingick nu även tjejerna i TV-pucken och för Smålands del blev det en historisk medalj med i bagaget hem från Dalarna.

Efter att ha gått obesegrat hela vägen fram till finalen tog det dock stopp för de småländska tjejerna. Dalarna var strået vassare i en jämn och tät match finalmatch som slutade 3–2.

Visserligen finalföll Småland, men framtiden ser ändå oerhört ljus ut i distriktet, då laget var det yngsta i TV-pucken med en snittålder på 13,4 år.

– Vi får komma tillbaka och försöka vinna nästa år istället, sa Smålands Mira Markström till SVT Sport efteråt.

I Smålands ingick HA74–spelarna Tilde Elmersson och Ida Henriksson samt Tranås AIF:s Thilia Wahlberg.

Även Smålands pojklag tog sig långt i turneringen men det hela slutade ändå med en bitter fjärdeplats. Småland föll i semifinalen mot Stockholm Nord, en match som blev en riktig rysare och gick hela vägen till förlängning. Där drog Stockholm det längsta strået och vann med 2–1. Småland fick sedan se sig besegrade även i bronsmatchen mot Södermanland med 4–0.

Killarnas lag innehöll flera spelare fostrade i klubbarna på Höglandet.