Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjälpmedelsmässa blir permanent lösning

Under hösten 2018 arrangerades en hjälpmedelsmässa i Eksjö. Tanken med mässan var att rikta sig till privatpersoner som behöver hjälp att leva ett så normalt liv som möjligt. Nu utvecklas idén.

– Det var jättebra med en mässa, men vi behöver något mer permanent, förklarar Sven-Olov Lindahl, kommunal politiker och en av arrangörerna till fjolårets mässa.

Den bakomliggande tanken vilar i att äldre människor och personer med funktionsvariationer i framtiden förutspås behöva klara allt mer själva. I dag finns allt från robotdammsugare till toaletter som tvättar och torkar utan att man behöver hjälpa till. Trots att det kan innebära stor hjälp för någon med en funktionsvariation, är det få som känner till tekniken.

Därför planerar kommunen att till våren 2020 öppna en lokal i Eksjö där produkter presenteras som kan underlätta för äldre och personer med funktionsvariationer. Mer än så kan Sven-Olov Lindahl inte berätta i dagsläget.