Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen elitlicens till Höglandsklubbarna – ännu: ”Alla papper är inskickade”

Varken Sävsjö IBK eller Vetlanda IB har ännu beviljats elitlicens. Vetlanda IB räknar dock med att licensen beviljad inom kort.

Svenska innebandyförbundets elitlicensnämnd meddelade under måndagen att 57 av landets föreningar i innebandyallsvenskan på dam- och herrsidan samt herrarnas division 1 fått elitlicens. Samtidigt är det många som inte klarar kraven.

”För att medges elitlicens ska det finnas en auktoriserad revisor och det egna kapitalet ska vara positivt vid 30 april 2019”, skriver innebandyförbundet.

Sju föreningar i de tidigare nämnda serierna i Sverige faller på att de inte har ett positivt eget kapital. 15 klubbar får ingen elitlicens på grund av att de saknar auktoriserad revisor. I det facket hittar vi Sävsjö IBK.

”De föreningar som inte valde en revisor på senaste årsmötet måste välja en vid ett extra årsmöte och därefter upprätta ett delårsbokslut per den 30 november 2019. De föreningar som har valt revisor ska upprätta kontrollbalansräkning per den 30 november 2019. Handlingarna ska vara licensnämnden tillhanda den 15 januari 2020.”

Vetlanda IB, vars herrlag spelar i division 1, har inte heller beviljats elitlicens. Vetlanda har tillsammans med 33 andra föreningar "saker att komplettera" och i dessa fall kommer beslut att fattas på licensnämndens nästa möte den 8 oktober.

– Vi kommer inte att ha några problem att klarar licensen. Anledningen till att vi inte fick den direkt var för att vi hade vårt bokslut efter deras deadline men nu är alla papper inskickade och på nästa möte för licensnämnden så kommer det att gå igenom, säger Vetlanda IB:s ordförande Clas Löfkvist.