Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högskoleprovet inställt på grund av smittrisk

– Risken för smittspridning leder till att högskoleprovet ställs in. Det har aldrig hänt, och vi är medvetna om att många som gör det kommer in på sin drömutbildning. Vi tittar på alla möjliga åtgärder för att hantera det inför höstens antagningar, säger Matilda Ernkrans (S), minister för högre utbildning och forskning.

Det är inte heller möjligt att genomföra provet på distans, enligt ministern.

– Det handlar helt enkelt om att minska smittspridningen. Det är Universitets- och högskoleämbetet (UHÄ) som i dag fattat det beslutet. Bedömningen från myndigheten är att med rådande smittskyddsläge är det inte möjligt att genomföra det. Nu måste vi hålla fokus på att minska smittspridningen.

– Regeringen är mycket väl medveten om att det kommer att påverka många blivande studenter och vi måste analysera och återkomma med hur vi ska hantera det inför höstens antagningar, säger Ernkrans.

Lars Brandelius/TT