Willa Nordic grundades 1989 av byggbolaget Fransson & Nordh. Willa Nordic har sitt huvudkontor i Stockaryd där man även bedriver tillverkning. I begynnelsen tillverkade man mer traditionella hus men företaget har genom åren nischat sig allt mer.

De senaste åren har vi nått en tydlig position inom premiumsegmentet, det vill säga arkitektritade och unika hus, både byggnadsmässigt och designmässigt, säger vd:n Klas Fridsäll.

Runt om i landet har Willa Nordic nio säljkontor. I Jönköping har man en projekteringsavdelning. En liknande avdelning som i Jönköping öppnar man nu i Vetlanda.

Hyresavtalet är redan påskrivet. Det handlar om en fastighet på Vitalagatan. Lite renoveringsarbeten väntar och sedan sker inflyttning i juni, säger Fridsäll.

Han menar att Vetlanda ligger strategiskt bra till om man befinner sig i trähusbranschen.

Det finns bygg- och träkompetens runtom, exempelvis i Bodafors, Eksjö och Åseda. Med etableringen i Vetlanda hoppas vi få ett större upptagningsområde. Det råder en tuff konkurrens om kompetensen och genom att ta detta steg hoppas vi nå fler kunniga medarbetare som vill arbeta för oss, säger Fridsäll.

En annan tanke med ritkontoret i Vetlanda, är att tre projektörer, som i dag arbetar i Stockaryd ska slippa en del av pendlandet och istället få tillgång till kontorsplatser hemmavid.

Vi vill som arbetsgivare vara offensiva och skapa en attraktiv arbetsplats för våra anställda. Vi kommer redan från start planera för extra platser i Vetlanda då vi är i stort behov av ytterligare resurser, säger Fridsäll.

Willa Nordics vd ser positivt på framtiden.

Det ser ljust ut för oss just nu. Vi har två starka år bakom oss och även 2018 ser ut att bli ett positivt år. Även om räntan kommer höjas någon gång de närmaste åren så kommer det finnas ett enormt bostadsbehov. Det handlar om enorma volymer som måste byggas och här vill vi vara med och bidra, säger han.