Maja Jakobsson fyller 22 år den 11 september, men är trots sin ringa ålder något av en veteran i HV-tröjan.

Förra säsongen gjorde HV71 succé och gick hela vägen till SM-final, för Jakobsson var det dock en något tyngre säsong.

Förutom spel i HV blev det också ett gäng matcher i division 1 med Troja-Ljungby. Nu har hon dock siktet inställt på en hel säsong i Jönköpingsklubben.

Jag hade en knackig säsong förra året, nu kommer jag först och främst att försöka hitta min egen roll och vara med hela säsongen. Det är det jag vill och det har känts bra hittills i alla fall. Jag hoppas att allt ska fungera med jobb och hockey, det var det som var tufft förra året, säger Jakobsson.

Efter SM-silvret i våras har HV-truppen förändrats en hel del. Flera spelare har lämnat klubben och ett helt gäng nyförvärv har därför plockats in.

Många av de nya spelarna är ganska unga, och man kan tänka sig att Maja Jakobsson får något av en ledarroll den här vintern.

Jag är kanske ingen ledartyp så egentligen, men jag är en av dem som har varit här längst och det känns kul. Det känns som om vi har fått ihop gruppen på ett bra sätt och jag hoppas att det går bra nu i första matchen och att vi får igång vårt spel, säger Jakobsson.

HV rivstartar SDHL med två tuffa hemmamatcher på två dagar. På lördagen väntar topptippade Luleå och på söndagen står Modo för motståndet.

Det är två bra lag och det gäller att vi går ut hårt från början i båda matcherna.

Hur tycker du att det är att lira premiärmatcher då?

Det speciella med en premiär är ju känslan av att det äntligen är igång, annars är det som det brukar vara. Lite nervöst ska det vara inför alla matcher.

Hur mycket har du längtat efter att det ska dra igång?

Det är för det här man tränar under sommaren, det är skönt att vi är där nu, säger Maja Jakobsson.