Nu börjar NHL-säsongen närma sig med stormsteg. Försäsongsmatcherna har kommit igång och natten till onsdagen fanns flera före detta HV-spelare på isen.

Förra säsongens slagpåse Buffalo, med Rasmus Dahlin och Lawrence Pilut i laget, tvålade dit giganten Pittsburgh med 3–2 på hemmaplan. Dahlin stod inte för någon poäng, men det gjorde förre HV-backen Pilut – som fått en bra start i sin nya klubb. Mot Pittsburgh lade han in en djup puck i offensiv zon som frispelade stjärnan Jack Eichel. Buffalo-spelaren drog sedan förbi målvakten och satte 3–0.

Mike Harrington, krönikör på Buffalo News, kommenterade Piluts insats:

”Lawrence Pilut ser ut som ett kap, en back som plockades in på backsidan i skymundan. Han kommer att dominera i Rochester (farmarlaget i AHL) och kommer att bli en tillgång för Buffalo så småningom.”

I Toronto fanns Andreas Borgman på isen när laget mötte Ottawa. Den förre HV-stjärnan stod för ett mål i matchen när han fullföljde ett anfall som han själv startade. Borgman skrinnande upp framför målvakten och direktsköt in 2–1-målet i matchen som så småningom slutade 4–1.

Häromdagen noterade vi Erik Brännströms fina start i Vegas första försäsongsmatch. Brännström stod då för ett mål och en assist.

Natten till onsdagen var det samma visa. 19-åringen gjorde ett mål och en assist när Vegas slog tillbaka Colorado med 5–1. Han fick dessutom mest istid av samtliga i sitt lag med 20:15.

Brännström assisterade till 1–0-målet genom att passa bakom ryggen till Brandon Pirri som satte laget i ledning i powerplay.

Sedan ökade Brännström på ledningen till 2–0 genom att trycka upp pucken i nättaket med ett dragskott.

Nässjösonen skrev sommaren 2017 på ett treårsavtal med Vegas och kommande säsong blir hans första i Nordamerika. Med 2+2 i poängprotokollet på två försäsongsmatcher har backen onekligen fått en riktigt bra start i sin nya klubb.

I en intervju efter matchen berättar Brännström att han börjar komma in i det mer och mer.

– Jag var lite nervös i första matchen men det kändes bättre idag (mot Colorado). Det är enkelt att spela med mina lagkamrater, de vet var de ska befinna sig på isen.

Brännström får också frågan vad som är skillnaden mot förra säsongen, då han gjorde två mål för HV71. Redan nu, under försäsongen, har han alltså hunnit göra lika många i NHL-laget Vegas.

– Jag tror att jag är lite mer trygg på isen nu. Jag gillar att fylla på i offensiven och det gör jag lite mer nu. Sen försöker jag bara spela mitt spel och ha kul.

Relaterat till artikeln