Det var strax efter sjutiden på måndagsmorgonen som polisen larmades till Norråsaskolan med anledning av att skolan haft inbrott.

– Någon hade krossat en ruta på andra våningen och tagit sig in. Vi vet inte om man har klättrat upp via något tak eller inte, men vi är på väg ut under morgonen, sa Björn Öberg, presstalesperson hos polisen i Jönköping, tidigt på måndagen.

Enligt polisen ska ett 20-tal datorer ha blivit stulna.

Polisen genomförde en teknisk undersökning på skolan under måndagen. Efter att polisen undersökt brottsplatsen kunde man konstatera att tjuvarna klättrat upp på en avsats på fastigheten för att kunna nå upp till den andra våningen.

Norråsaskolan har larm, men det utlöstes inte i samband med inbrottet berättar skolans rektor Peder Holm. Gärningspersonen, eller personerna, tog sig alltså in genom att krossa en ruta och därefter klättra in genom fönstret till ett arbetsrum på andra våningen. Datorerna som stals förvarades inlåsta i ett skåp i en lektionssal längre in i byggnaden.

– Det känns jättetråkigt att vi haft inbrott, säger skolans rektor Peder Holm, som inte utesluter att den eller de skyldiga hade kännedom om lokalerna.

Skolan har gjort en polisanmälan gällande händelsen.

– Inbrottet har troligtvis skett under natten till måndagen, tror Holm.

De stulna datorerna används inte så ofta, utan var klassade som ”extradatorer”.

– Inköpspriset var cirka 3 000 kronor styck, men datorerna är fyra, fem år gamla, säger Holm.

Norråsaskolan har tidigare varit relativt förskonade från inbrott, enligt skolans rektor. Från skolans håll kommer man nu att se över sina rutiner.

– Vi ska se över hur vi ska hantera våra datorer på skolan i fortsättningen, säger Peder Holm och påpekar att skolan är larmad när det inte är lektionstid.