Ett bevis på detta är att ledaren för ett av Sveriges största partier aldrig blivit inbjuden till någon Pridevecka.

POLITISERINGEN VISADES tydligt fjol när alla övriga partiledare, inbjudna till debatt, stod som ”lydiga förskolebarn” och viftade med små Prideflaggor som svar på olika ledande frågor. Den ej inbjudna partiledarens närvaro markerades och hånades i form av en uppblåst plastelefant. Detta var inget annat än en vidrig mobbning och kränkning av honom själv och en exkludering av hans över en miljon väljare.

OAVSETT DETTA ska naturligtvis endast två heraldiskt korrekta flaggor, den svenska och kommunens egen alltid hissas på kommunens offentliga flaggstänger.

Utöver dessa kan vid särskilda tillfällen andra officiellt fastställda flaggor hissas som FN:s eller olika nationsflaggor vid utländska officiella besök.

MÅTTE KLOKSKAP, flaggkunskap och mod att stå emot populism råda bland majoriteten av våra folkvalda så att motionen inte antas och att ett strikt, objektivt och opolitiskt regelverk för offentlig flaggning fastställs.

Om inte så skapas ett märkligt prejudikat som innebär att vilken flagga som helst ska kunna hissas på kommunens offentliga flaggstänger.

Då har man inte bara spelat bollen tillbaka utan gjort ett riktigt självmål!

K-L LARSSON

Eksjö

LÄS MER: ”Eksjö borde ha kommit längre” – förslag om ökad regnbågsflaggning

LÄS MER: Succé för regnbågsparaden – Eksjö stod upp för kärleken

LÄS MER: Experten om normer, värderingar och hbtq: "Du kanske kränker andra utan att mena det"