Färden började från hemmet i Västerås dagen före julafton. Som så många andra familjer den dagen fyllde Ingela Andersson, hennes man och dotter bilen med paket och begav sig iväg på julresan.

Vi skulle åka till Tenhult och fira jul.

De pratade om de skulle stanna och rasta lite, men innan familjen hann bestämma sig passerade de Mjölby strax efter klockan 16 och inte långt från östra infarten hände det.

Det var mörkt men plötsligt dök det upp en stillastående bil som hade kört in i mitträcket.

Bilarna framför Ingelas lyckades snabbt väja för bilen och den unge man som hade ställt sig utanför bilen.

Men vi hann inte, utan touchade den krockade bilen med vår vänsterskärm. Vi fick punktering och lite plåtskador, säger Ingela Andersson.

Den stillastående bilen hade inte satt på varningsljus och den ensamme föraren fick övertalas till att gå ned i diket för att inte stå i vägen för trafiken.

Familjen klev ur sin krockade bil för att vänta på bärgningsbil, polis och räddningstjänst.

Det var ganska hård trafik och många som stannade och fråga om vi ville ha hjälp eller var skadade.

Familjen var oskadd.

Men man blir ju stressad när sånt här händer och jag ville först och främst se till att min dotter hade det bra och var lugn.

En av alla som stannade var en man i 45-50-årsåldern med två tonårsdöttrar i bilen.

Han skulle åka och fira jul i Jönköping och erbjöd sig först att skjutsa oss hela vägen till Tenhult, men vi fick inte plats i hans bil allihop med paket och allt. Istället skjutsade han mig och min dotter till bärgningsfirman i Mjölby. Min man åkte med bärgningsbilen. Sedan hyrde vi bil och körde ned själva.

Mannens döttrar tog sig an Ingelas lilla dotter på ett fint sätt och lekte med henne. Ingela Andersson vill gärna tacka mannen och hans döttrar eftersom de inte riktigt hann med det vid tillfället.

De var så väldigt snälla. Jag tror att döttrarna heter Victoria och Veronica. En av dem tror jag kallades ”Didi”. Mannen var uppvuxen i Jönköping men bodde inte kvar, utan skulle fira julen där, förklarar hon.

På bifogade bilder syns olyckan på E4 och de båda tonårsdöttrarna när de leker med Ingelas dotter på bärgningsfirmans kontor. Känner du igen dem?

Ingela Anderssons efterlysning via Facebook-sida har delats närmare 700 gånger när den här artikeln skrivs, men än så länge har hon inte fått napp.

FOTNOT