Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: A-traktorterror i en ort i Nässjö kommun

Ansvar-omdöme-hänsyn, tre huvudregler som inpräntades under körkortsutbildningen. Den delen verkar ha blivit borttagen vad det beträffar utbildningen till det körkort som behövs för att framföra så kallad A-traktor. Sedan en tid tillbaka körs några A-traktorer runt i staden flera nätter i veckan med öppna spjäll och gaspådrag.

Populärt är att sladda runt torg, skola och grusplanen, utan någon som helst hänsyn till kringboende, i huvudsak barnfamiljer och äldre. Trots att dessa fordon ska vara spärrade till högre farter verkar de ha mycken effekt fortfarande, såväl på drivhjul som i avgasrör.

Kanske läser inte ungdomarna tidningsinsändare, men förhoppningvis gör föräldrar och anhöriga det och kanske kan ta ett allvarligt samtal med dem om detta, och de följder det kan få vid framtida försök att ta körkort. Även en större polisnärvaro några nätter skulle kunna påverka samhällsbilden i tryggare riktning.

Sömnlös

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel