Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla är lika värda – även utan Pride

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Deltagande i pridetåg upphöjer och förhärligar hbtq-livet och omoral, skriver dagens insändarskribent, och hävdar att media driver ”en medveten kampanj för att alla ska tycka att hbtq-livet är rätt och naturligt”. Marie Johansson Flyckt, stf. ansvarig utgivare, svarar direkt.

Vissa föräldrar döper inte sina barn. Man vill inte utsätta barnen för påverkan till kristen tro. De måste själva få ta ställning när de blir äldre och förstår vad det handlar om.

Detta tycks inte gälla hbtq-propaganda och deltagande i förföriska pridefestivaler. Små barn, som inte har en aning om vad saken rör sig om, går med i pridetåg och viftar med regnbågsflaggor.

Massmedia driver en medveten kampanj för att alla ska tycka att hbtq-livet är rätt och naturligt. Skolor påtvingar elever hbtq-tänket. Alla ska gilla det, annars är man kärlekslös. Det är ren hjärntvätt.

I denna förvirrade tid krävs mod för att inte gå med i pridetåg, inte hissa prideflaggor och inte sponsra prideparader. Det skulle självklart vara förbjudet att använda skattepengar till prideevenemang.

Unga människor måste varnas för att delta i pridefirande. Aldrig tidigare har barns och tonåringars osäkerhet kring könsidentitet varit så stor. Pridefestivaler späder på denna osäkerhet och förlänger kön för byte av underliv. Det är bättre att anlita psykiatriker och psykologer än kirurger i denna vilsenhet. Ungdomliga känslosvall och tankesvängningar brukar lägga sig.

Alla människor är lika mycket värda. Det kan man framhäva och betona utan att gå i pridetåg. Att hänvisa till Jesus är nog. Jesus dog och uppstod för att ge alla möjlighet till ett rikt andligt och evigt liv. Deltagande i pridetåg upphöjer och förhärligar hbtq-livet och den omoral, som RFSL och RFSU förespråkar. Man kan visa kärlek till medmänniskor utan att godkänna deras livsstil. Det gäller att skilja på sak och person.

Snart är det omöjligt att få en prästtjänst om man inte viger samkönade par. Det är lika illa och orimligt som att man inte kan bli barnmorska, om man inte medverkar till att ta livet av små barn. Kyrkan ska inte delta i världens utförsåkning och inte efterapa tidsandan. Kyrkan måste tillbaka till Bibeln och bekännelsen för att vara ljus och salt för människorna. Ingen enda ska behöva kallas homofob för att man hävdar att äktenskapet är till för en man och en kvinna. Bibeln och naturens ordning talar tydligt om detta.

De stora katolska och ortodoxa kyrkofamiljerna håller fast vid den klassiska äktenskapsuppfattningen. Kanske den lilla lutherska kyrkan har något att lära?

Jan-Åke Karlsson, präst, Brastad

SVAR DIREKT

Hej, och tack för din insändare. Jag vill gärna bemöta det du skriver om att massmedia skulle bedriva en medveten kampanj vad gäller människors sexuella läggning. På våra ledarsidor uttrycker vi åsikter kring det mesta i samhället, och det kan bland annat gälla alla människors rätt att ha ett privatliv och vara de individer de är. På nyhetsplats uttrycker vi som journalister inga åsikter utan har som enda syfte att informera, granska och underhålla. Däremot är det helt i enlighet med vår värdegrund att tillåta människor att uttrycka sig, till exempel genom sin sexualitet. I vår publicistiska policy står det bland annat att vi genom vår journalistik vill bidra till att samhället blir öppnare, till att rådande normer utmanas och att vi slår vakt om demokrati, mångfald samt alla människors lika värde och grundläggande fri- och rättigheter. Det är inte att bedriva kampanj utan handlar om att värna vår demokrati.

Marie Johansson Flyckt

Stf ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel