Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Eksjö kommun borde tänka om och bojkotta Kronfågel

Eksjö kommun borde ändra sitt beslut och bojkotta Kronfågel tills de ändrat sin hantering av djuren, tycker en insändarskribent.

Aftonbladet skrev härom veckan att över 90 kommuner avslutar samarbetet med Kronfågel. Catarina Nilsén, kostchef i Säffle kommun, säger att förtroendet för Kronfågel är totalt obefintligt.

Eksjö går sin egen väg. Det gör de ganska ofta. Klart man inte ska ta förhastade beslut, men är detta ett förhastat beslut? Djur är levande varelser, som kan känna smärta precis som människor.

LÄS MER: Toppolitikerna i Eksjö stöttar beslutet att fortsätta köpa kyckling från Kronfågel: ”Förstår att det kan väcka frågor”

Den som någon gång har bränt sig av kokande vatten vet hur det känns. Då kanske det var ett finger eller en hand. Hur är det då om det drabbar hela kroppen?

Vi lever i Sverige 2021 och här ska inte djur behöva utsättas för detta. Tänk ett varv till Eksjö kommun och ändra detta beslut tills Kronfågel har ändrat sin hantering av djuren.

Djurvän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel