Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Eksjö kommuns insnöade byråkrater

I tidningen kan vi läsa att Hultborna vill att den nybyggda och fina cykelvägen mellan samhället och Movänta ska snöröjas för att kunna användas även under den kalla årstiden. Plogbilen kör dessutom ”i tomme” på landsvägen bredvid, så att ta med cykelvägen skulle gå snabbt och enkelt.

Men det låter sig inte göras, meddelar samhällsbyggnadschef Mikael Wärnbring. För att cykelvägen ska plogas föreslår han att någon engagerad Hultbo ska lyfta frågan i ett medborgarförslag:

”Då får politiken informationen och kan hantera och ta ställning till synpunkterna. På så vis blir förslaget prövat och vi får ett välgrundat och långvarigt hållbart beslut”, säger Wärnbring till tidningen.

Att vårt samhälle är sönderbyråkratiserat har vi blivit smärtsamt påminda om i dessa pandemitider, men vad är det för ett byråkratiskt träsk Eksjö kommun har hamnat i?

Behöver stadshusets insnöade byråkrater också skottas fram?

Hur svårt kan det vara?

Ut med er och skotta cykelvägen, för tusan!

Jan Henricson

Eksjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel