Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skattebetalarna måste kunna lita på tjänstemännens beslut

 
Jäv i Eksjö
Visa alla artiklar

Det borde vara självklart att vi skattebetalare kan lita på att en tjänsteman inte är inblandad i beslut som gynnar föreningen denne är styrelseledamot i. Det skriver Jan Henricson i en insändare.

Det är märkligt att det enligt samhällsbyggnadschef Mikael Wärnbring och kommundirektör Tord du Rietz krävs både medborgarförslag och politiska överväganden för att snöröja en cykelväg i Hult till en kostnad av några tusenlappar, medan det går utmärkt att ta ett tjänstemannabeslut om att asfaltera om en väg för över en halv miljon.

LÄS MER: Expertens tydliga dom efter Wärnbrings beslut: ”Han har brutit mot jävsreglerna”

I artikeln i tidningen försvarar sig Mikael Wärnbring med att han som alla andra Eksjöbor måste få engagera sig i en förening. Det är klart att han får. Lika självklart borde det vara att vi skattebetalare kan lita på att en kommunal tjänsteman inte är inblandad i beslut som gynnar föreningen denne är styrelseledamot i.

Jan Henricson

Eksjö

LÄS MER: Efter tidningens avslöjande – toppcheferna i Eksjö kan kallas till förhör: ”Viktigt att utreda”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel