Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vänsterpartiet kräver svar om kontroversiella vaccinbeslutet

Öppet brev till kommundirektör Tord Du Rietz samt socialchef Patrik Hedström.

I samtal med personer verksamma inom äldreomsorgen samt i tidningens artiklar framkommer skarp kritik gentemot beslutet att låta enhetschefer inom äldreomsorgen att vaccineras i strid med den prioriteringsordning som såväl region Jönköpings län som Folkhälsomyndigheten rekommenderar.

Vi i Vänsterpartiet önskar att kommunledningskontoret och sociala sektorns chef redogör för de beslut som har tagits. Vi förstår att det ibland är rimligt att säkerställa stabsfunktioner om dessa är operativa ute i verksamheterna. Därför önskar vi veta på vilka grunder det beslutats att låta cheferna vaccineras före den direkta omvårdnadspersonalen och brukarna. När togs detta beslut och av vem, vilket beslutsunderlag har använts och var finns besluten dokumenterade?

Att vi väljer att skriva ett öppet brev är därför att vi anser att det finns ett allmänintresse i ärendet och att det därför bör besvaras i tidningen.

Vänsterpartiet Eksjö kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel