Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Isac slog personbästa i landslagsdebuten

Skyttetalangen Isac Parkner från Vetlanda SSK har kyliga nerver. I debuten för juniorlandslaget i skeet slog han personbästa och hjälpte Sverige till tredje plats.

Isac Parkner från Vetlanda SSK har haft en händelserik och framgångsrik vecka.

Förra helgen blev det debut för det svenska juniorlandslaget under den internationella tävlingen Junior Shotgun Cup i Orimattila, Finland.

Det slutade med succé.

Isac visade inga debutnerver och sköt nytt personbästa med 116 träffade duvor av totalt 125. Som delad sexa fick Isac skjuta shootoff om den sista finalplatsen men fick där se sig besegrad och slutade därmed sjua av totalt 20 skyttar i sin internationella debut.

I lagtävlingen gick det ännu bättre där Isac var en del av det svenska laget som slutade trea och fick ta plats på pallen.

Efter den starka landslagsdebuten fick Isac några dagars ledigt innan det den gångna helgen bar iväg till Uppsala och årets sista landslagstest som även var SM-tävling.

Och formen verkar hålla i sig för Vetlanda SSK–skytten.

Isac Parkner stod för stabil skjutning och slutade trea på Sverigerankingen för juniorer i olympisk skeet. I SM–tävlingen blev han femma i juniorklassen efter tredje bästa resultat i finalskjutningen.

Även klubbkompisen Jonathan Nyeland sköt i tävlingen. Han slutade elva på Sverigerankingen.