Under sina sju säsonger i VBK–tröjan blev Erik Ivarsson något av en favorit bland fansen. Med sitt ständiga slit på isen satte han ett stort avtryck i klubben.

Men inför årets säsong fick han aldrig något klart besked från VBK – och istället valde Ivarsson att flytta till Motala.

En flytt som såhär långt måste beskrivas som en succé.

– Det har såklart varit en positiv säsong. Vi har kommit ihop som grupp och mestadels fått till det som vi vill. Det har varit mycket medvind, säger Erik Ivarsson.

Vad är det som ni fått ihop så bra?

– Jag tror det är för att vi är öppna i sinnet och väldigt mogna för att ta åt oss det vi pratar om. Vi omvandlar det från snack till handling. Sen jobbar vi för varandra och har den mentaliteten. Det går på många händer och fötter och det är så vi vill ha det.

I VBK fick Ivarsson hoppa runt en del bland positionerna. Mångsidighet gjorde honom till en nyttig spelare för laget.

I IFK Motala har han fått en betydligt större roll – som den stora motorn på mittfältet.

– Det är stor skillnad bandymässigt såklart, jag var ju lite allround där sista säsongen i VBK. Nu får jag mycket speltid och det är ju skitroligt. Det är väl framförallt så jag känner det. Det är roligt att spela mycket, säger Ivarsson och fortsätter:

– Sen funkar det bra med plugget och sådär i Linköping också. Jag och flickvännen bor i Motala och pendlar dit tillsammans.

Har det varit en stor omställning att kliva ner i allsvenskan?

– Det är skillnad såklart men det är inget som jag lagt någon jättestor energi på att fundera över. Jag försöker bara att tugga på.

På isen har det blivit sex mål och sex assist den här vintern från Ivarssons klubba. Men det är inte poängmässigt som 25–åringen satt störst avtryck.

Erik är känd som en pådrivare – både på och utanför planen. Och det röjde bara några månader så var han lagkapten i sin nya omgivning.

– Det var en jättestor ära att bli tillfrågad så direkt och när jag fick frågan så var det inte så mycket att fundera över, säger han.

Tidigare i karriären har Erik Ivarsson varit assisterande kapten i VBK.

Följer du din gamla klubb något fortfarande?

– Ja, jag ser väl i princip varje match via bandyplay. Det är perfekt när man kommer hem från träningen runt halv sju och kan sätta sig och käka och följa deras matcher.

Känner du fortfarande för laget?

– Ja, därnere var det ju inte bara lagkamrater utan riktigt nära vänner också Det kryper i kroppen på mig när jag ser att de har det motigt, för man känner ju för grabbarna i laget. Man vill ju att det ska gå bra för dem.

Du som har flera säsonger från elitserien i ryggen - är Motala redo för ett elitseriekval?

– Egentligen vill jag inte prata om det. Jag är tråkig nu, men vi tar en match i taget. Man kan ju inte påverka något annat än nästa prestation. Det gäller att vara där i tankarna hela tiden. Sen förstår jag att det kan vara kul att spekulera.

Är målet för dig att återvända till elitserien framöver?