Jesper Jonsson har varit ett jagat namn hela våren i och med sitt utgående kontrakt med Hammarby IF. Anfallsstjärnan flaggade själv ganska tidigt för att en flytt kan bli aktuell och det har pratats om såväl moderklubben Åby/Tjureda som en återkomst till Vetlanda BK.

– Jag har inte börjat gå i de tankarna än, men det är klart att de har hört av sig där nerifrån, sa Jesper Jonsson till bandypuls.se innan påsk.

Nu står det dock klart att Jonsson nobbar en flytt tillbaka till Småland helt.

Istället har 28–åringen skrivit på för två år med mesta mästarna Västerås SK.

– Det känns som en nytändning för min egen del och det ska bli jäkligt roligt att spela i VSK. Allt ifrån bra förutsättningar med hall och bra träningsmöjligheter till ett bra lag med bra tränare. Jag vill verkligen se om jag kan utvecklas ännu mer, säger han till klubbens hemsida.

En stor anledning att valet föll på just VSK är att Jonsson lockas av att vinna titlar.

– Det är min största drivkraft som idrottsmänniska, jag vill vinna och jag kommer gör allt för att vinna. Jag ser att vi kan vinna med VSK och därav kändes valet också helt rätt. Utifrån mig själv och vad som är bäst för mig bandymässigt så ser jag VSK som ett väldigt bra lag att utvecklas i, säger han.

Västerås SK har tidigare värvat Daniel Johansson från Vetlanda BK. Samtidigt har mycket om snacket kring klubben kretsat om den ekonomiska situationen, som uppges vara allt annat än bra.

Sportchefen Ted Andersson kommenterar läget såhär till klubbens hemsida.

– Vi har värvat två spelare av landslagsklass och vet att frågor om ekonomin dyker upp. Försäljningen av Simon Jansson gav oss möjlighet, och även tvingade oss, att agera då VSK Bandy alltid ska vara med att slåss om titlar. Att då kunna värva en spelare av landslagsklass och ändå ta ansvar ekonomiskt känns oerhört tillfredsställande. Klubben är oerhört tacksam för att spelartruppen har valt att hjälpa föreningen i ett utsatt ekonomiskt läge. VSK Bandy har i nuläget gjort besparingar på herrverksamheten på 1,2 Mkr för kommande säsong jämfört med föregående.