Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johanna Haraldsson oroad över de lokala jobbspårens framtid

Vetlandas socialdemokratiska riksdagsledamot Johanna Haraldsson har i riksdagen uttryckt oro för att de lokala jobbspåren kan försvinna. I en fråga till arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) vill hon veta hur den framgångsrika modellen kan säkras eftersom M och KD:s budget innebär stora neddragningar inom arbetsmarknadspolitiken.

– Jag har blivit kontaktad av Vuxenutbildningen om att det finns en oro för att framtiden för de lokala jobbspåren i Vetlanda kommun hotas. Det är på grund av de stora neddragningar som M och KD:s budget innebär för arbetsmarknadspolitiken. Jag tycker att det vore mycket olyckligt om det inte går att fortsätta med den här framgångsrika modellen, säger den socialdemokratiska riksdagsledamoten Johanna Haraldsson från Vetlanda.

I Vetlanda kommun har 74 procent av de som deltagit i den så kallade Vetlandamodellen fått ett jobb. Detta genom ett samarbete mellan vuxenutbildningen, Arbetsförmedlingen, kommunen och lokala företag.

Tokigt lägga ner jobbspåren

I sitt svar säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson:

– Arbetsmarknadspolitiken står inför stora utmaningar eftersom den gällande budgeten innebär stora nedskärningar. Men jag anser att det vore helt tokigt att inte fortsätta med de lokala jobbspåren, som visar så goda resultat.

Ylva Johansson lovar att återkomma med ett svar så fort som möjligt för att stilla den oro som finns för de lokala jobbspårens framtid.