Årets musik- och dansinriktade Epic street festival, den 2 september, erbjuder bland annat flera dansinslag och roliga workshops till ungdomarna i Tranås. Bland annat får man prova på arabisk dans och en parkourbana. Dessutom finns 4H på plats med diverse aktiviteter.

Christian Aaby Orrellana håller en workshop i streetdans och representanter från Kulturskolan och Holavedsgymnasiets estetprogram lär ut grunderna i dans och gestaltning.

Det som ändå lockar allra mest är Jon Henrik Fjällgrens uppträdande. Hans unika musik och deltagande i både Melodifestivalen och Talang skapar stort intresse hos människor i alla åldrar från flera städer i landet.

Vi har fått telefonsamtal och mejl från personer i bland annat Stockholm, Växjö och Malmö där folk är nyfikna på vilken tid Jon Henrik ska spela och vad inträdet kostar, berättar Sören Hjalmar som är en av Epics arrangörer.

Sören förtydligar dock att det är fri entré till festivalen. Arrangemanget är även alkohol- och drogfritt.

Tar plats på scenen gör också lokala hiphoppare som EMKOO, Samed och Miled, samt den nationellt välkända discjockeyn Sebastian Tadros, som avslutar kvällen.

Föregående år hamnade Epic street festivalen under samma helg som Eksjö stadsfest, men i år har man planerat om och hoppas på fler besökare. Att fler har tagit kontakt med Epic i år anser Sören är ett gott tecken.

Vi hoppas att det blir välbesökt och framförallt att ungdomarna har kul, konstaterar Sören. Naturligtvis är alla välkomna oavsett ålder och förhoppningsvis är vädret med oss.